26-mei-2024 9:40:21 duurzaamheid

Triple of HR++ glas

Of je nu kiest voor HR++ glas of triple glas, onze producten zijn gemaakt om je project te laten slagen. Lees snel verder zodat jij je klanten goed kunt adviseren.

Geschreven door: Fabrikade marketing team

 

Verschil: HR++ en triple glas

Bij Fabrikade begrijpen we dat de keuze voor het juiste glas in je kozijnen een belangrijke beslissing is, vooral voor aannemers die streven naar kwaliteit en duurzaamheid voor hun klanten. Twee populaire opties zijn triple glas en HR++ glas. Beide bieden aanzienlijke voordelen, maar wanneer kies je voor welke? Laten we de verschillen en toepassingen van deze glastypen eens nader bekijken.

Wat is HR++ Glas?

HR++ glas, ook wel hoogrendementsglas genoemd, bestaat uit twee glasplaten met daartussen een ruimte gevuld met een edelgas zoals argon. Dit glas heeft een speciale coating die warmte binnenhoudt en kou buiten. Het is een uitstekende keuze voor renovatieprojecten, omdat HR++ glas in de meeste bestaande kozijnen past zonder aanpassingen. Met HR++ glas behaal je een isolatiewaarde (Ug-waarde) van 1,2 of lager.

De huidige isolatienorm voor isolatieglas in nieuwbouwwoningen en verbouwingen met vergunningplicht is een Ug-waarde van 1.0. Hoe lager de Ug-waarde, des te beter is de isolatieprestatie.

Voordelen van HR++ Glas:

  • Goede isolatie: Het biedt een aanzienlijke verbetering in isolatie ten opzichte van enkel glas.
  • Kostenbesparend: Het is goedkoper dan triple glas, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor budgetbewuste projecten.
  • Eenvoudige installatie: Past vaak in bestaande kozijnen, wat installatiekosten en -tijd bespaart.

Wat is Triple Glas?

Triple glas, ook wel drievoudig glas genoemd, bestaat uit drie glasplaten met daartussen twee ruimtes gevuld met edelgas. Dit type glas biedt nog betere isolatie dan HR++ glas en is ideaal voor nieuwbouwprojecten of volledige renovaties waarbij de kozijnen ook worden vervangen. Met triple glas behaal je een isolatiewaarde (Ug-waarde) van 0,8 tot zelfs 0,5.

Voordelen van Triple Glas:

  • Uitstekende isolatie: Biedt de beste warmte-isolatie en geluidsreductie, wat resulteert in meer comfort en lagere energiekosten.
  • Toekomstbestendig: Hoewel het een grotere initiële investering vraagt, verdient het zich terug door de besparingen op energiekosten en het verhoogde wooncomfort.
  • Geschikt voor nieuwe kozijnen: Fabrikade’s maatwerk kozijnen zijn perfect geschikt voor triple glas, waardoor maximale prestaties worden gegarandeerd.

Wanneer Kies Je Voor Welk Glas?

Kies voor HR++ Glas als:

  • Je bestaande kozijnen nog in goede staat zijn en je op zoek bent naar een kostenefficiënte manier om je woning te isoleren.
  • Je een snelle en eenvoudige oplossing wilt die toch aanzienlijke verbeteringen biedt ten opzichte van enkel glas.

Kies voor Triple Glas als:

  • Je kozijnen volledig vervangt en op zoek bent naar de beste isolatie en energiebesparing op lange termijn.
  • Je maximaal comfort en geluidsisolatie wilt bereiken.
  • Je investeert in nieuwbouwprojecten waar energie-efficiëntie en duurzaamheid een topprioriteit zijn.

Verbetering van Ventilatie

Bij het vervangen van glas is het ook cruciaal om aandacht te besteden aan ventilatie. Goed isolerende kozijnen en glas houden niet alleen kou buiten, maar ook frisse lucht. Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Overweeg daarom om samen met het nieuwe glas ventilatieroosters te bestellen en te installeren die reageren op winddruk, of een ventilatie-unit met warmte-terugwinning.

Een keuze maken

Triple glas is meestal te dik of te zwaar om in bestaande kozijnen te plaatsen. Als je nieuw glas in bestaande kozijnen wilt plaatsen, kies dan voor HR++ glas.
Op zoek naar nieuwe kozijnen voor jouw bouwproject, met een goede isolatiewaarde? Kies dan voor nieuwe kozijnen met triple glas en dubbele kierdichting. Hiermee krijg je direct de beste isolatie. De meerkosten van triple glas vallen erg mee: isolerende kozijnen met triple glas zijn ongeveer 14% duurder dan nieuwe kozijnen met HR++ glas.

Kozijnen voor triple glas zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals hout, aluminium en kunststof. Het voordeel van aluminium en kunststof kozijnen is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn. Tegenwoordig zijn er ook kunststof kozijnen met een houtmotief, waardoor ze bijna niet te onderscheiden zijn van echt hout.

Fabrikade helpt je verder

Bij Fabrikade leveren we maatwerk kozijnen, schuifpuien, deuren en meer, speciaal ontworpen om te voldoen aan de hoogste standaarden van energie-efficiëntie en comfort. Of je nu kiest voor HR++ glas of triple glas, onze producten zijn gemaakt om je project te laten slagen. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies op maat. Samen zorgen we ervoor dat jouw project een succes wordt.

Fabrikade marketing team

Snel & gratis een offerte

Beste prijs op de markt