20-mei-2024 17:13:33 producten

Aluminium vs kunststof

Ontdek het verschil tussen kunststof en aluminium kozijnen. Fabrikade biedt advies op maat voor aannemers op basis van isolatie, raamoppervlak, aanzicht en budget.

Geschreven door: Fabrikade marketing team

 

Verschil: aluminium en kunststof kozijnen

Als aannemer wil jij je klanten de beste keuzes bieden voor hun bouwproject. Daarom geven wij in deze blog een beknopte gids om het verschil tussen kunststof en aluminium kozijnen uit te leggen aan jouw klanten, gebaseerd op vier belangrijke factoren: isolatiewaarde, raamoppervlak, aanzicht en budget. Beide typen kozijnen kunnen gecombineerd worden met zowel HR++ of triple glas voor optimale prestaties.

1. Isolatiewaarde

Kunststof kozijnen staan bekend om hun uitstekende isolatiewaarde, vergelijkbaar met die van hout. Ze houden de warmte binnenshuis en de kou buiten, wat resulteert in lagere energiekosten. Aluminium kozijnen bieden vergelijkbare isolatieniveaus, maar in bepaalde samenstellingen heeft kunststof een lichte voorsprong op dit gebied. Beide materialen zijn geschikt voor HR++ en triple glas, waardoor ze voldoen aan de eisen voor energiebesparing en in aanmerking komen voor subsidies.

2. Raamoppervlak

Voor grote raamoppervlakken, zoals vliesgevels of uitgebreide glaspartijen, zijn aluminium kozijnen de beste keuze. Aluminium is sterker en lichter dan kunststof, wat betekent dat het grotere en slankere profielen mogelijk maakt zonder concessies te doen aan de stabiliteit. Kunststof kozijnen zijn daarentegen beter geschikt voor kleinere tot middelgrote raamoppervlakken.

3. Aanzicht

Het esthetische aspect speelt een grote rol bij de keuze van kozijnen. Kunststof kozijnen zijn veelzijdig en verkrijgbaar in diverse stijlen, inclusief houtlook afwerkingen die bijna niet te onderscheiden zijn van echt hout. Dit maakt ze ideaal voor klanten die een traditionele uitstraling wensen. Aluminium kozijnen bieden een strakke, moderne look met slanke profielen, wat ze perfect maakt voor een industriële of eigentijdse stijl.

4. Budget

Als budget een belangrijke factor is, zijn kunststof kozijnen de meest kostenefficiënte optie. Ze zijn voordeliger in aanschaf en bieden toch uitstekende prestaties. Aluminium kozijnen zijn doorgaans iets duurder, maar wordt gerechtvaardigd zijn door hun sterkte, duurzaamheid en esthetische voordelen.

Conclusie

Bij het adviseren van uw klanten is het belangrijk om hun specifieke behoeften en voorkeuren in overweging te nemen. Kunststof kozijnen zijn ideaal voor een budgetvriendelijke, goed isolerende oplossing met een klassieke uitstraling. Aluminium kozijnen zijn beter geschikt voor grote raamoppervlakken en bieden een modern, strak design. Beide materialen zijn duurzaam en onderhoudsarm, en kunnen gecombineerd worden met HR++ en triple glas voor optimale energie-efficiëntie.

Voor meer informatie en advies op maat kun je altijd contact opnemen met ons team bij Fabrikade. We helpen je graag bij het maken van de beste keuze voor jouw projecten. Bezoek onze showroom om onze producten van dichtbij te bekijken met een van onze experts of zie ons assortiment hier.

Fabrikade marketing team

Snel & gratis een offerte

Beste prijs op de markt